Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Här hittar du mer info om ridlektionerna VT-2015

 

Vansbro Ryttarsällskap erbjuder dig förstklassig ridutbildning av välutbildad personal tillsammans med likaledes välutbildade hästar.

Som du ser så finns det olika alternativ att välja mellan beroende på vad just du söker:

 

Heltimmeslektion

Finns för barn och vuxna på alla nivåer, från nybörjare till rutinerade.

Mellan sex och åtta ekipage tycker vi är en lagom gruppstorlek för att ridläraren skall hinna ge alla ryttare feedback under lektionen. Lägsta ålder för att vara med på heltimmeslektion är sju år.

 

Prova på ridning

Är för alla som är intresserade av att börja rida, liten som stor. Lektionerna är 30 minuter långa. Dessa lektioner hålls av våra ungdomsledare Emelie och Lovisa.

 

Träningsgrupp

Träningsgrupp kan vara ett alternativ för dig som kommit lite längre i din ridutbildning eller för nybörjaren som vill ha ridläraren lite mer för sig själv.

Du väljer om du vill rida på en av ridskolans hästar eller om du vill ta med din egna häst till ridhuset. I träningsgruppen värmer du upp hästen självständigt och rider sedan 30 minuter effektiv tid för ridläraren.

 

Antingen rider ni två och två eller så rider du privatlektion ensam.

Träningsgrupp finns även i hoppning. Där rids det antingen i en timme om ni är fyra i gruppen eller en timme och en kvart om ni är fem stycken.

 
Ridning för funktionshindrade

På ridskolan finns säkra hästar lämpliga för ändamålet. Här finns också en lyft för att hjälpa ryttaren upp i sadeln. Hela anläggningen är handikappanpassad med bla hiss upp till caféterian.

Ridlektionerna sker dagtid på vardagar i halvtimmes pass med egen instruktör. Möjlighet finns även att anordna läger för funktionshindrade.

Kontakta ridskolan för prisuppgift.

 

Skolklasser

Vansbro Ryttarsällskap kan ordna ridning för större sällskap också. Ni kanske är en skolklass på friluftsdag eller företaget som vill göra något annat tillsammans?

Både nybörjare och rutinerade går bra och ridningen sker under ledning av instruktör dagtid på vardagar.

 

Presentridning

Detta kan definitivt bli ett minne för livet och kanske början till ett nytt intresse?

En gåva till någon som kanske minst av allt väntar sig ett ridpass. Ridningen sker tillsammans med instruktör. Tid och dag efter överenskommelse.


 

 


 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:13 Skribent: Anna Munters

Postadress:
Vansbro RS - Ridsport
Uppsälje 75
78051 Dala-järna

Kontakt:
Tel: 028114161
Fax: 028114161
E-post: This is a mailto link

Se all info