Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hästarna


På denna sida kan du läsa om våra fantastiska ridskolehästar. 

Här nedan berättar alla hästar lite om sig själva. Ponnysarna tar också upp ridsportens ledstjärnor, Ledstjärnorna är alltid aktuella inom ridsporten och något vi värnar om i föreningen, så ta er gärna tid att läsa igenom. 


Diesel

Valack
Född: 2001
E: Cagliostro - Pilot
Ägare: VRS


Roberti

Valack
Född: 2003
E: Robin Z -  Espri
Ägare: VRS
 


 

Frasse

Valack
Född:
E:
Ägare: VRS  

 


Hej på dig, Pooka Här!

Min favoritsyssla är att busa med mina kompisar i hagen. WOW jag kan vara ganska dryg ibland.. iallafall enligt de andra hästarna, men jag tror att dom tycker om mig ändå. 

Människorna här på VRS gillar jag supermycket, dom är väldigt duktiga på att anpassa mitt arbete så att det passar mig. Jag kommer ursprungligen från Irland och håller fortfarande på att vänja mig vid ridskolelivet, jag tycker att det går väldigt bra! På Irland där jag kommer ifrån så har man en liten annan hästhållning än i Sverige, så jag anpassar mig. Jag tycker om lugna och trygga människor och även när det är lugnt i stallet.

⭐️- Därför vill jag passa på att påminna om ledstjärnan där du ser till att vi hästar har en trygg och säker miljö och att du reagerar om någon häst far illa. 

Valack
D-ponny
Född: 2009
Okänd härstamning
Ägare: Vansbro Ryttarsällskap


Hejsan hoppsan, jag heter Solani men du kan kalla mig för Solis! 

Det är jag som är stallets polis, om någon börjar bråka i hagen eller försöker bryta mot stallets regler så är jag inte rädd för att säga till. Jag tycker att reglerna som finns i stallet är till för att följas, om du är osäker på vilka regler som gäller på VRS, fråga din stallvärd eller ridlärare! Jag är förövrigt en väldigt stabil ponny och låter gladeligen alla rida på min rygg. Har ni sett min dösnygga pannlugg?? Den är superfrän! 

⭐️- Min ledstjärna lyder: Jag tar ansvar och agerar om någon bryter mot våra regler. Det betyder att du vågar berätta om någon gör saker som reglerna säger att man inte får.

Valack
D-ponny
Född: 1998
Okänd härstamning
Ägare: VRS


Hej Hopp, Jag heter Stjärndivan men kallas för Divan. 

Jag älskar fart och fläkt. Hoppning är det bästa jag vet och jag åker gärna iväg och är med på någon tävling ibland, Det är kul! Det finns vissa saker som jag inte tycker är lika roligt. Som att spänna sadelgjorden, Helt ärligt så förstår jag inte varför man måste göra det… Ridlärarna har berättat för mig att det är viktigt för att barnen inte ska ramla av för att sadeln glider runt, så det är väl okej. Men var lite på din vakt när du spänner för jag blir lätt lite irriterad. 

Jag är inte så jättestor och jag börjar även bli lite till åren. Trots att jag älskar att tävla så ska jag inte tävla för mycket, Vi hästar som jobbar här på ridskolan måste alla prioriter att sköta vårat jobb så får tävling ibland bara bli en bonus. 

⭐️- Därför påminner jag om ledstjärnan där du som ryttare alltid tränar och tävlar i samspel med hästen och kräver inte mer än vad den och vi som ekipage har förutsättningar att klara av. Sto

C-ponny
Född: 2000
Okänd härstamning
Ägare: VRS


Lizzinard Lizzy är mitt namn men det är så långt så säg bara Lizzy du. 

Jag är enligt mig själv den finaste hästen på ridskolan. Jag menar, har ni sett min färg? Den är liksom vit med små små pricka, sjukt fint tycker då jag iallafall. 

Om du fodrar i detta stallet så ge gärna mig mat först annars så skrapar jag väldigt mycket i boxen, inte för att jag är arg utan för att jag är väldigt väldigt hungrig. Som häst är jag väldigt positiv och tycker om att arbeta, det som kännetecknar mig är att jag alltid gör mitt bästa och att jag är så himla snäll mot alla. Jag är relativt ny på ridskolan och lär mig fortfarande arbetet här, tur att jag har så himla många bra förebilder här i alla de andra grymma skolhästarna. Vi alla gör alltid så gott vi kan, vårt bästa.

⭐️- Den ledstjärnan som jag vill påminna dig om är att du alltid ska vara en god förebild för ridsporten. Mot alla som du träffar på anläggningen , både djur och människor.

Sto
D-ponny
Född: 2012
Okänd härstamning
Ägare: Vansbro Ryttarsällskap

 


 

Hej, det är jag som är Monti!

Under mina år på VRS har jag lärt många elever att rida, jag tar hand om gammal som ung och tycker det är viktigt att man är snäll mot alla. Det bästa jag vet är att vara med mina kompisar i hagen och jag tycker att alla ska få vara med! Kul info om mig är att jag nästan alltid rullar på morgonen när jag ska få mat och alltid när jag har blivit spolad med slang.. det är väl en vana. 
⭐️- En ledstjärna som jag tycker är väldigt viktig är att man visar respekt för alla människor. Det betyder att du ska vara lika snäll mot alla som är med dig i stallet.

Valack
D-ponny 
Född: 2000
E: Monte Verdi - Alexander
Ägare: VRS
 


Tja, Quebec är mitt namn!

Jag älskar att hoppa, det är så härligt att susa genom luften med vinden i min lilla lugg. Min lugg är så liten för att jag får eksem under sommaren, den kommer av alla jobbiga insekter - då kliar det riktigt mycket! Så mycket att jag ibland kliar av det mesta av både manen och luggen.

⭐️- Därför vill jag påminna om ledstjärnan som handlar om att du själv ansvarar för att öka din kunskap och kompetens om hästen. Det betyder att det är väldigt viktigt att du deltar under teori och hästkunskapslektioner. 

 

Valack
D-ponny
Född: 2006
E. Power Boy - Urbino
Ägare: VRS

 


 

Goddag, Det är jag som är Rabalder. 

Jag är som man kan säga “gammal i Gamet” och har bott på denna ridklubben längst av alla. Därför älskar jag mina rutiner och säger gärna till ifall du som tar hand om mig inte gör saker som jag vill ha dem, då börjar jag sparka i boxdörren. När du hör det så kan du anta att jag antingen vill ha mat eller vill gå ut i hagen. 

Jag står verkligen bakom föreningslivet och älskar mitt hem, visste du att denna förening är uppbyggd med olika styrelser och sektioner?. Den är också väldigt beroende av sina ideéla krafter. Tusen tack till dig som lägger ner din tid här, Tillsammans är vi VRS!

⭐️- Jag vill också påminna dig om ledstjärnan där du som ledare eller aktiv ska komma ihåg att vara öppen och tydlig med dina uppdrag och roller i föreningen.

Valack
C-ponny
Född: 1996
E. Galliano
Ägare: VRS


 

Tjabba, Fonell här! 


Jag är stallets busfrö som älskar fart och fläkt i hagen med mina polare! På ridlektionerna gör jag alltid mitt bästa och tycker det är superkul att vara med alla duktiga elever. Ibland tänker jag mig inte riktigt för och kan råka hitta på något litet bus, till exempel att smita ur hagen. Det är viktigt att du inte blir arg på mig, jag gör det ibland för att jag inte riktigt har lärt mig alla regler än. Jag lär mig mer och mer varje dag och har börjat förstå att mina kompisar blir ledsna om jag lämnar dem i hagen. 

⭐️- En annan ledstjärna är att du ska hantera hästen på ett sätt som du kan stå för och som du kan vara stolt över inför omvärlden. Det betyder att du aldrig ska göra något dumt mot en häst.

B-ponny
Född: 2012
Gotlandsruss
Ägare: VRS

 


 

Halloj, mitt namn är Sloggi! 

Wow, vad jag är duktig på att lära ryttare att rida! Det bästa med mig är att nästan alla kan sitta upp på mig själva utan pall. Som VRS lägsta, fluffigaste och äldsta häst så är det jag som får äran att ta hand om de allra minsta ryttarna, vilket passar mig perfekt! Små ryttare har nämligen ofta med sig godis till mig. och alltså WOW vad gott det är.
Mat är det bästa jag vet, om jag ser mat blir jag lätt exalterad. 

⭐️- Jag vill påminna om ledstjärnan som säger att man ska behandla alla hästar med lika respekt. Det betyder att alla hästar, oavsett storlek är lika mycket värda.

 Sto
A-ponny 
Född: 1995
Okänd härstamning
Ägare: VRS

Uppdaterad: 22 JAN 2018 09:42 Skribent: Elsa Munters Isaksson

Postadress:
Vansbro RS - Ridsport
Uppsälje 75
78051 Dala-järna

Kontakt:
Tel: 028114161
Fax: 028114161
E-post: This is a mailto link

Se all info